##FAQ##
Update 1 11.09.2007 13.48
Update 2 11.09.2007 15.46
Update 3 01.10.2007
FAQ jest już dostępny na stronie
http://www.techland.pl w dziale pomoc
Nie mam klucza seryjnego i co teraz?
Postanowiliśmy dla waszej wygody wydać lokiego bez klucza jedyne co musicie zrobić to co jakiś czas włożyć płytę do napędu (dokładnie macie też napisane kiedy)
Dlaczego nie chce mi się zainstalować?
Na niektórych systemach np Windows XP SP1 instalator może przerywać niespodziewanie pracę w takim przypadku proszę zainstalować .NET Framework 2 można go pobrać ze strony Microsoft-u
Dlaczego prosi mnie o nr seryjny skoro go nie ma?
[Jeśli instalowali państwo jakieś patche proszę najpierw zapoznać się z tematem poniżej]
Większość problemów, związanych z zabezpieczeniem gry, wywołuje sterownik SPTD. Sterownik ten nie jest integralną częścią systemu Windows, a instalowany bywa zazwyczaj wraz z aplikacjami typu Daemon Tools czy Alcohol. Ich usunięcie powinno rozwiązać problem. Jeżeli usunięcie tych aplikacji nie rozwiązuje problemu, można skorzystać z narzędzia do usuwania sterownika SPTD - znaleźć je można pod adresem:
http://www.duplexsecure.com/downloads
(po uruchomieniu wybrać "Uninstall").
Jeżeli mimo zastosowania się do powyższych kroków podczas próby
uruchamiania gry nadal pojawia się prośba o podanie klucza, prosimy o
naciśnięcie przycisku "Informacje" i przesłanie wygenerowanego raportu
na adres pomocy technicznej firmy Techland:
info@techland.pl
Raport ten pozwoli nam na wygenerowanie klucza odblokowującego, który
umożliwi bezproblemowe uruchamianie gry.
Instalacja Patchy
Gra wydana na polski rynek jest w wersji 1.0.6.0 i nie wolno instalować patcha o tym oznaczeniu. Zaleca się jednak instalację patcha 1.0.7.0 o nazwie
"Setup-Loki-Patch-AllLanguages-cd-1.0.7.0.exe" proszę zwrócić na nazwę szczególną uwagę ponieważ jest także dostępny patch do wersji dystrybuowanej poprzez sieć o nazwie
"Setup-Loki-Patch-AllLanguages-hw-1.0.7.0.exe" po jego instalacji gra prosi o numer seryjny, w tym przypadku proszę najpierw zrobić kopie postaci (jej pliki znajdują się w katalogu
"Characters" a ten z kolei znajduje się w głównym katalogu gry) a następnie odinstalować grę i zainstalować ja ponownie wraz z właściwym patchem.